Lotus Transferpressar


HITTAR DU HOS OSS

Driftsäkra transferpressar för problemfri drift!


KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NER PRODUKTKATALOGEN!

STORT URVAL SOM ANPASSAS EFTER DIN VERKSAMHET

LTS 38


LTS 38 är särskilt lämplig för tryck på t-shirts, sweatshirts och sportkläder.

Tack vare modulär design krävs bara en enda tryckning för att trycka skjortor, jackor, väskor eller nyckelringar. En mängd olika tryckplattor kan snabbt och bekvämt bytas ut. Inga extra verktyg behövs. Fråga oss gärna om vilka tillbehör som fins! Den fristående tryckplattan gör att du enkelt kan montera textilier som tröjor genom att trä dem på plattan, endast tygsegmentet som ska tryckas vilar på stödplattan. Tryck som tidigare applicerats på textilen förblir opåverkade och veck som försämrar tryckresultatet (vanligtvis orsakade av två lager) undviks lätt. Den tydliga digitala displayen gör att du enkelt kan ställa in och kontrollera tid och temperatur. Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant drifttemperatur garanteras samt förlängd hållbarhet för värmeelementen.

Den digitala temperaturkontrollen inkluderar både ljud och tydliga visuella signaler för att indikera släpptid – vilket gör ditt arbete ännu enklare.

LTS 150 Slide


Öppnas och vrids automatiskt.
LTS 138 Slide och LTS 150 Slide är pålitliga följeslagare för att bekvämt hantera alla tryckjobb.

Trycket kan justeras kontinuerligt genom att vrida på en inställningsratt.

Den halvautomatiska funktionen säkerställer en försiktigt öppning efter att timern löpt ut. Du kommer att höra en diskret varning, medan värmeplattan nästan tyst glider i sidled. Det gör det bekvämare att trä på textilen och ger en överblick över hela tryckområdet. Placering av transfer blir mycket lättare. 

Dessutom är denna press utrustad med en för- och efterpressningsfunktion. Genom att trycka på en stoppknapp kan det vanliga programmet förkortas efter önskemål. När den öppnas kan värmeplattan enkelt svängas ur vägen.

Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant temperatur garanteras vilket ger förlängd hållbarhet för värmeelementen. Den tydliga digitala displayen gör att du kan ställa in och kontrollera tid och temperatur. Dessa pressar är utrustade med en minnesfunktion där du kan lagra upp till tre olika temperatur- och tidsprogram.

LTS 138 B


LTS 138 B är idealisk för tryck på både stora och små textilier, inklusive t-shirts, sweatshirts och sportkläder.

Den fristående stödplattan för varje press gör att du enkelt kan montera textilier genom att trä dem på tryckplattan. Tryck som tidigare applicerats på textilen förblir opåverkade, och veck som försämrar tryckresultatet (vanligtvis orsakade av två lager) undviks lätt. Trycket kan justeras kontinuerligt med en lättillgänglig ratt. 

Värmeplattan kan lättas flyttas i sidled vilket förenklar din arbetsprocess genom att monteringen av textilen ännu bekvämare,och för att har du fri sikt över hela textilen, vilket möjliggör enkel placering av transfer. En mängd olika stödplattor kan snabbt och bekvämt bytas ut. Inga extra verktyg behövs. Den tydliga displayen gör att du enkelt kan ställa in och kontrollera tid och temperatur. Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant temperatur garanteras samt förlängd hållbarhet för värmeelementen.

Den digitala temperaturkontrollen inkluderar både ljud och tydliga visuella signaler för att indikera släpptid – vilket gör ditt arbete ännu enklare.

LTS 250 SA


LTS 250 SA (och den mindre LTS 238 SA) är båda två högpresterande halvautomatiska transferpressar. Den dubbla tryckplattan gör att du kan arbeta snabbt. Medan en textil trycks kan du redan förbereda nästa på den andra plattan. Den digitala temperaturkontrollen inkluderar både ljud och visuella signaler för att indikera släpptid – vilket gör ditt arbete ännu enklare. Trycket kan justeras kontinuerligt genom att vrida på en lättåtkomlig inställningsratt.

Den halvautomatiska funktionen säkerställer en försiktigt öppning efter att timern löpt ut. Du kommer att höra en diskret varning, medan värmeplattan nästan tyst glider uppåt. Dessutom är denna press utrustad med en för- och efterpressningsfunktion. Genom att trycka på en stoppknapp kan det vanliga programmet förkortas efter önskemål. När den öppnas kan värmeplattan mycket enkelt svängas åt sidan.

Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant drifttemperatur garanteras samt förlängd hållbarhet för värmeelementen. Dessa pressar är utrustade med en minnesfunktion där du kan lagra upp till tre olika temperatur- och tidsprogram.

Pneumatiska pressar - kompressor krävs

Läs mer om pneumatiska pressar hos Lotus

LTS 750


LTS 750 är vår egna arbetshäst. Det är en tryckpress som vi älskar att jobba med i vårt egna textiltryckeri.

LTS 750 och LTS 760 är perfekta transferpressar för förädling av sportartiklar, för teamleverantörer och för förädling av arbetskläder. Den dubbla tryckytan gör att du kan arbeta snabbt. Medan en textil trycks kan du förbereda nästa på den andra plattan. Båda modellerna har en vridbar värmeplatta och två tryckplattor som har utvecklats speciellt för transfer- och sublimeringstekniker. Dessa modeller erbjuder avgörande fördelar jämfört med handmanövrerade pressar.

Deras mest anmärkningsvärda egenskaper inkluderar extremt högt kontakttryck (2,5 – 8 bar) och – eftersom det är en automatisk press – hög användarvänlighet. Processen initieras bekvämt genom att trycka på två kontrollknappar, alternativt med tillbehöret fotplatta. Efter utfört jobb lyfter värmeplattan automatiskt.

Tack vare dess modulära design som är öppen för en mängd olika typer av tryckplattor krävs bara en tryckning för att trycka skjortor, jackor, väskor, nyckelringar och till och med kepsar. Det finns en mängd olika tryckplattor som tillbehör som snabbt och bekvämt kan bytas ut.

Den tydliga digitala displayen gör att du enkelt kan ställa in och kontrollera tid och temperatur. Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant temperatur garanterar och förlänger hållbarheten för värmeelementen.

Storformatspressar - kompressor krävs

Läs mer om storformatspressar hos Lotus

LTS 600


LTS 600-serien är automatiska pressar med pneumatisk funktion för mycket stora format.

Denna värmepress är särskilt lämplig för applicering av vinyler och för sublimering på större textilier såväl som på fasta underlag som Chromalux-paneler mm. Den utdragbara tryckplåten möjliggör enkel positionering av textilen eller hårda underlag. På den tydliga digitala displayen kan du enkelt ställa in och övervaka tiden och arbetstemperaturen. Tack vare den högkvalitativa värmetekniken garanteras både en snabb uppvärmning och en jämn och konstant arbetstemperatur med lång livslängd på värmeelementen.

Den automatiska övre värmeplattan samt den exakta justerbarheten av temperatur, tryck och tid möjliggör snabbt och säkert arbete på alla typer av textilier. Den nedre tryckplattan är utrustad med ett speciellt silikonskydd och den övre värmeplattan med ett teflonskydd.

På begäran kan vi anpassa pressarna i denna serie efter dina individuella behov. Testa gärna dessa pressar innan du köper. Vi har en större press som vi själva använder för sublimering av tröjor. Vi ser till att du uppnår bästa möjliga resultat med våra transferpressar! Ytterligare nedre värmeplatta finns tillgänglig på begäran.

Denna press finns i följande versioner:

LTS 630 (130 x 90 cm)

LTS 640 (140 x 90 cm)

LTS 660 (160 x 90 cm)

LTS 690 (160 x 100 cm)

Lotus tryckplattor


Med alla Lotus utbytbara plattor kan du enkelt byta ut tryckplattorna och optimalt anpassa dem till storleken på ditt transfermotiv. Detta medför att du kan arbeta snabbare och att du dessutom kan skydda textilen. Det finns olika färdiga designer för pneumatiska och manuella pressar.

Vi erbjuder även anpassade storlekar på plattor på begäran!

LTS 550


LTS 550 är för dig som vill ha en högkvalitetspress men tycker att det räcker med en tryckplatta.

LTS 550 och LTS 560 är perfekta pressar för tillverkare av sportartiklar, för teamleverantörer och för tillverkare av arbetskläder. Båda modellerna har svängbara värmeplattor (LTS 550: 40 x 50 cm · LTS 560: 45 x 60 cm) och har utvecklats speciellt för transfertryck och sublimeringstekniker. Dessa modeller erbjuder avgörande fördelar jämfört med handmanövrerade pressar.

Deras mest anmärkningsvärda egenskaper inkluderar extremt högt kontakttryck (2,5 – 8 bar) och – eftersom det är en automatisk press – användarvänlighet. Processen initieras bekvämt genom att trycka på två kontrollknappar. Efter färdigställande lyfter värmeplattan automatiskt.

Tack vare dess modulära design som är öppen för en mängd olika typer av tryckplattor krävs bara en tryckning för att trycka skjortor, jackor, väskor, nyckelringar och till och med kepsar. Det finns en mängd olika tryckplattor som tillbehör som snabbt och bekvämt kan bytas ut.

Den tydliga digitala displayen gör att du enkelt kan ställa in och kontrollera tid och temperatur. Högkvalitativ värmeteknik ger snabb uppvärmning. Jämn och konstant drifttemperatur garanteras samt förlänger hållbarheten för värmeelementen.

LTS 138 MS


Visste du att Lotus erbjuder specialtillverkade värmepressar? Berätta gärna för oss vilka speciella krav ditt projekt ställer. Vi ser gärna hur vi kan hjälpa dig och ta fram en lösning. Till exempel har vi sedan 2020 tillverkat speciella värmepressar för 3D-formning av antibakteriella skyddsmasker. Dessutom producerar vi specialdesigner för användning av textilintegrerade elektroniska system (smarta textilier) för applikationer inom sport såväl som det medicinska området. Vi utvecklar även lösningar för personalisering av speciella sublimeringsprodukter. Kontakta oss för mer information och genomförbarhet för ditt projekt.


Den innovativa maskpressen LTS 138 MS till exempel, är baserad på vår mest funktionella, modulära press LTS 138. Med speciella koniskt formade värme- och tryckplattor kan högkvalitativa antibakteriella ansiktsmasker tillverkas. För detta ändamål fixeras maskämnen gjorda av speciellt polyuretantyg med värme och tryck. Detta ger masken dess typiska form och den permanenta antibakteriella, luktfria beläggningen.


Under processen låser den mjukt löpande tryckarmen automatiskt på plats, så att du inte behöver hålla ner den hela tiden. För att lossa tryckarmen lyfter du den helt enkelt cirka 2 cm. Den inbyggda fjädermekanismen kommer då att hissa upp värmeplattan automatiskt. Ingen kraft krävs för att höja den. Trycket kan justeras kontinuerligt med en lättillgänglig ratt.


Teflon kuddset


Teflonbelagd och värmebeständig skumkudde med en tjocklek på 2 cm.

Idealisk för att utjämna ojämnheter på textilier vid värmetryck (t.ex. knappar, sömmar, dragkedjor).

Förenklar tryckning av ärmar, byxben etc.


Storlekar: 15x20 cm, 25x30 cm & 12x45 cm